onsdag 28 november 2012

Studiebesök på Ullareds förskolor av Sävsjö kommun

Fredagen den 23/11 fick Ullareds förskolor besök av 8 pedagoger och förskolechef Oskar Fredriksson från Sävsjö kommun.
Jessica Bystedt, förskolechef för Ullareds förskolor, hälsade alla välkomna till Falkenbergs kommun och Okome förskola/skola. Besöket inleddes med fika i ett klassrum som vi hastigt fick så snällt låna (Ett stort tack till lärare och elever som gjorde detta möjligt!) då projektor saknades där vi först skulle vara.
Jessica redogjorde tillsammans med Camilla Ohlsson, förskollärare på Ullareds förskola,  för hur lärplattan används i en lärande organisation och hur plattan blir ett verktyg i dokumentationsprocessen. Bidragen till denna presentation kom från de olika avdelningarna på förskolorna i Ullareds upptagningsområde. Tack alla barn och pedagoger som har bidragit till att göra den så bra!  
Slutsatsen blir att det gäller att våga bjuda på sig själv för att utvecklas framgångsrikt. Att våga dela med sig av misstagen bidrar till att alla vågar försöka och då kan lägstanivån höjas. 
Fullmatade av såväl information som fika fick våra gäster sig en rundvandring i Ekens och Ekbackens lokaler. Under en kort återsamling presenterades lite tankar kring pedagogisk dokumentation. 
Sedan bar det iväg till Apelskolans matsal, där det serverades lunch. 

Efter maten avslutades studiebesöket med att alla fick en lektion i geocaching, något som Stubbens barn har provat på. 
Helen Johansson, förskollärare på Ullareds förskola, visar här hur plattan och gps-mottagare används för att hitta "cachen".
                                         Till synes nöjda med dagen begav sig gästerna vidare till den stora gula affären…


Två nöjda förskolechefer.

Läs gärna Oskar Fredrikssons blogginlägg om studiebesöket.


Stort TACK till alla medverkande på Ullareds förskolor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar